google analytic
  • سوالی دارید؟
  • ۰۹۳۵-۲۲۳-۶۲۷۲
  • info@icc-aria.ir

هیچ نتیجه ای یافت نشد ! ...

برترین زبان های برنامه نویسی

برترین زبان های برنامه نویسی

چه زبان های برنامه نویسی را باید یاد بگیریم؟ یاد گیری یک زبان برنامه نویسی جدید انرژی و کار زیادی لازم دارد گرچه اگر شما یک یا چند زبان برنامه نویسی را بدانید، شاید یادگیری یک زبان جدید برایتان آسان باشد اما وقتی به عنوان یک آماتور بخواهید آموزش ببینید اینکه زبانی را یاد بگیرید که در دنیای فناوری کاربرد بیشتری داشته و اطلاعات و پشتیبانی بیشتری بهمراه داشته باشد، برای شما مفید تر خواهد بود. در حال حاضر حدود ۶۰۰ زبان برنامه نویسی وجود دارد که سالانه آنالیز ها و رتبه بندی های مختلفی برای آنها ارائه می شود که ما ادر این مقاله به معرفی ۱۰ زبان برتر این لیست ها بر اساس معیار های زیر خواهیم پرداخت :

  • در حال حاضر به عنوان پایه های اصلی صنعت توسعه نرم افزار باشد.
  • در رتبه بندی های مختلف در رده های بالا قرار گرفته باشد.
  • محبوبیت آنها در حال افزایش بوده  و بصورت پایدار باشد.
  • تعداد کتابخانه ها، فریم ورک ها و ابزار فراوانی داشته باشند.
  • در بازار کار برنامه نویسی سهم بالایی داشته و حقوق و دستمزد بهتری داشته باشند.

پایتون 

Python Logo

زمانی که در دهه ۹۰ میلادی Guido van Rossum زبان برنامه نویسی پایتون را می نوشت کمتر کسی فکر می کرد که این زبان جزء قدرتمند ترین زبان های دنیا شود. پایتون نتوانست مانند C یا جاوا در آغاز کار خود محبوبیت پیدا کند اما از همان ابتدای کار هدف خود را بر این گذاشت تا تجریه کاربری برنامه نویسان را بهبرد داده و با کم کردن میزان کد نویسی و بالا بردن سطح زبان، برنامه نویسی را برای افراد آسان تر کند و توانست در سال ۲۰۰۸ میلادی با ارائه نسخه سوم پایتون قدرت پایتون را نمایان کرده و رفته رفته جزء زبان های برنامه نویسی پرطرفدار بشود و امروزه در بسیاری از جنبه های توسعه نرم افزار کاربرد دارد و بیشترین استفاده ای که از زبان پایتون می شود در زمینه های علم داده ها، آنالیز داده ها، هوش مصنوعی و یادگیری عمیق، برنامه های سازمانی و برنامه های مبتنی بر وب است. سه ویژگی اصلی متمایز کننده پایتون که می توان بیان کرد عبارت اند از :

  • ارزش افزوده پایتون درواقع نوع طراحی این زبان است, زبانی با بهره وری و ظرافت بالا، ساده و در عین حال بسیار قدرتمند.
  • پایتون یکپارچگی بالایی با زبان های C و ++C دارد اما برخلاف آنها میزان استفاده آن از CPU در کارهای سنگین بسیار کم تر است.
  • دارای پشتیبانی قوی و جامعه کاربری بسیار فعال می باشد.

محبوبیت پایتون

 

PYPL Languages Ranking
PYPL Languages Ranking

در سال های اخیر پایتون به طور بی وقفه ای در حال گسترش بسیار عظیمی بوده است. بطوری که سایت PYPL این زبان را در صدر لیست محبوب ترین زبان ها در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده است و بنا بر گزارش های سالانه گیت هاب تا سال ۲۰۱۹ پایتون با عبور از جاوا در رتبه بندی زبان های برنامه نویسی در رده دوم ایستاد :

 

Github top Languages
octoverse.github

علاوه بر این در رتبه بندی سایت StackOverFlow زبان پایتون در رتبه بندی پرکاربردترین تکنولوژی ها رتبه چهارم، در رتبه بندی محبوب ترین زبان ها رتبه سوم و در لیست wanted مقام اول را دارد ، همچنین در لیست اعلام شده توسط سایت TIOBE پایتون در رده سوم قرار گرفته است. بنا بر اعلام ترند های گوگل پایتون در ۵ سال اخیر پیشرفت چشم گیری داشته و انتظار می رود که همچنان این روند صعودی ادامه داشته باشد و برخلاف اکثر زبان های برنامه نویسی بزرگ که پس از مدتی افت می کنند، پایتون همچنان با قدرت ادامه می دهد و روز بروز افراد بیشتری به آن روی می آورند. 

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed  حقوق سالانه یک برنامه نویس پایتون در آمریکا در سال ۲۰۲۰ چیزی حدود ۱۲۰ هزار دلار است  و ۷۴ هزار موفعیت شغلی برای این برنامه نویسان وجود خواهد داشت، همچنین در گزارش سایت StackOverFlow نیز آمده که برنامه نویسان پایتون نسبت به دیگر زبان ها، با تجربه کم تر قادر به کسب درآمد بیشتری هستند.

جاوا اسکریپت

javascript logo

با پدیدار شدن مرورگر ها شخصی به نام Brendan Eich  که در Netscape کار می کرد برای ساخت زباتی جهت کار با مرورگر Netscape در طول ۱۰ روز موفق به نوشتن جاوا اسکریپت شد که ابتدا با نام موکا و LiveScript عرضه شد اما در نهایت نام جاوا اسکریپت را به خود گرفت، این زبان در آغاز کار به دلیل ضعف طراحی زبان  مورد توجه قرار نگرفت، ولی بعد از سالها به یک زبان برنامه نویسی داینامیک، سطح بالا و چند پارادایمی تکامل یافت و در سال های ۲۰۰۹ با ارائه پلتفرم Node.js و ۲۰۱۰ با ارائه فریم ورک وب انگولار توسط گوگل، جاوا اسکریپت به یکی از زبان های برنامه نویسی پرکاربرد دنیا تبدیل شد و امروزه در توسعه وب، برنامه نویسی بک اند، برنامه نویسی موبایل، فضاهای ابری، میکروکنترلر ها و محاسبات بدون سرور استفاده می شود. از ویژگی های این زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • بهترین زبان بلامنازع برنامه نویسی مرورگرها است.
  • با وجود Node.js این زبان برنامه نویسی بر اساس رخداد ها را ارائه میدهد که برای کارهای سنگین با I/O بسیار مناسب است.
  • پشتیبانی بسیار قوی دارد طی سال ها با ارائه نسخه های جدید بسیار قوی ظاهر شده است.

محبوبیت جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت یکی از زبان هایی است که به دلیل استفاده در اکثر پلتفرم ها و سازگاری بالای آن بالا ترین رده ها را رتبه بندی های مختلف دارد و Octoverse این زبان را برای ۵ سال متوالی در جایگاه اول لیست خود قرار داده است و همچنین StackOverFlow این زبان را به عنوان معروف ترین و زبان برنامه نویسی و فناوری معرفی کرده است. از طرفی رتبه JS در سایت PYPL به عنوان زبان سوم و در سایت TIOBE در جایگاه هفتم قرار گرفته است.

 

StackOverFlow Languages Ranking
StackOverFlow Languages Ranking

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed  در سال ۲۰۲۰ میلادی با وجود ۵۷ هزار موقعیت شغلی دستمزد سالانه هر برنامه نویس JS حدود ۱۱۷ هزار دلار است .

جاوا

java logo

در دهه ۹۰ میلادی زبان مورد استفاده غالب برای برنامه های کاربردی و سازمانی ++C بود که استفاده از آن کمی پیچیده و وابسته به پلتفرم بود که باعث شد James Gosling و تیمش شروع به ساخت زبان برنامه نویسی ساده تر، شی گرا و مفسر که چند رشته ای نیز باشد، کردند و جاوا را توسعه دادند. این زبان با استفاده از ماشین مجازی جاوا ( JVM ) که لایه سطح پایین سیستم های عامل را از برنامه نویس جدا میکرد، برای اولین بار زبان برنامه نویسی مستقل از پلتفرم را به توسعه دهندگان  ارائه داد.در سال های اخیر جاوا در مقابل رقبای خود که زبان هایی با سطح بالا تر که تجربه بهتری به توسعه دهتده ارائه میدهند مخصوصا پایتون  و جاوا اسکریپت بازارش را از دست داد، بخصوص این که JVM با سیستم های ابری سازگاری زیادی نداشت که با معرفی JDK توانست محبوبیت خود را در بازار حفظ کند و در این سال ها تلاش کرد با ارائه GraalVM سهم بازار خود در سیستم های ابری را نیز پس بگیرد و می توان گفت همچنان جاوا زبان شماره یک سازمان ها به حساب می آید که سه ویژگی مهم آن را می توان بصورت زیر بیان کرد : 

  • جاوا یک زبان برنامه نویسی قدرتمند، دارای ویژگی های بسیار ، چند پارادایمی و مفسر را ارائه می دهد که هم یادگیری را راحت تر می کند هم بهره وری توسعه دهنده را افزایش می دهد.
  • جاوا با نسخه های قدیمی خود سازگار بوده که یک نیاز اساسی برای برنامه های تجاری می باشد.
  • کتابخانه اجرایی جاوا JVM یک شاهکار در مهندسی نرم افزار است و بهترین ماشین مجازی در این صنعت می باشد.

محبوبیت جاوا

تنها بعد گذشت ۵ سال از زمان ارائه این زبان برنامه نویسی، جاوا تبدیل به سومین زبان برنامه نویسی دنیا شد برای دو دهه جزء ۳ زبان برتر باقی ماند، در سال های اخیر از محبوبیت جاوا کاسته شده است و بر اساس رتبه بندی سایت TIOBE جایگاه خود را به عنوان زبان شماره یک برنامه نویسان از دست داده و در رتبه دوم ایستاده است، همچنین در سال گذشته پایتون پس از سال ها توانست جایگاه دوم آن را در لیست گیت هاب نیز از جاوا بگیرد و در سایت PYPL نیز جاوا رتبه دوم و در StackOverFlow رتبه پنجم را به خود گرفته است. با اینکه محبوبیت جاوا کاهش داشته اما همچنان یکی از قدرتمند ترین زبان های برنامه نویسی است و برنامه های معروف زیادی توسط آن نوشته شده اند. 

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed در سال ۲۰۲۰ میلادی با وجود ۶۹ هزار موقعیت شغلی دستمزد سالانه هر برنامه نویس Java حدود ۱۰۴ هزار دلار است .

#C

C-Sharp Logo

در سال ۲۰۰۰ میلادی ماکروسافت تصمیم گرفت تا زبان شی گرا و C مانند مخصوص خود را توسعه دهد که #C که جزئی از پروژه NET. بود را ارائه داد. Anders Hejlsberg این زبان را بر اساس پلتفرم CLI )  Common Language Initiative ) طراح کرد. امروزه نقدهایی به #C وارد می کنند که کتابخانه اجرایی آن ( runtime library ) یا کمپایلر آن دارای نقص هایی است اما در عین حال این زبان همچنان به عنوان یک زبان چند پارادایمی که نه تنها  بروی ویندوز، بلکه در iOS و اندروید نیز اجرا می شود ، جزء برترین زبان های برنامه نویسی به حساب می آید و بیشتر در برنامه نویسی server-side، برنامه های کاربردی، برنامه های تحت وب، توسعه بازی ها و برنامه های تحت پلتفرم ویندوز استفاده می شود و از ویژگی های کلیدی این زبان می توان به مستقل بودن از پلتفوم اشاره کرد که بروی ویندوز،لینوکس و گوشی های همراه قابل اجرا است.

محبوبیت #C

در سایت رتبه بندی TIOBE و همچنین گزارش سالانه گیت هاب زبان سی شارپ رتبه پنجم در لیست زبان های برنامه نویسی را دارد و در سایت StackOverFlow به عنوان هفتمین فناوری محبوب و هشتمین زبان مورد علاقه توسعه دهندگان معرفی کرده است اما در سایت PYPL که در جدول PYPL Languages Ranking مشاهده می کنید زبان #C به عنوان چهارمین زبان معروف و محبوب دنیا شناخته شده است.

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed در سال ۲۰۲۰ میلادی با وجود ۳۲ هزار موقعیت شغلی دستمزد سالانه هر برنامه نویس #C حدود 76 هزار دلار است .

C

C Language Logo

در دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی که هر چرخه از کار های CPU و هر بایت از حافظه بسیار ارزشمند و گران بها بودند Dennis Ritchie یک زبان برنامه نویسی رویه ای با این هدف که بطور مستقیم به زبان ماشین کامپایل شود را توسعه داد, زبان C یک زبان سطح پایین است که دسترسی به حافظه و کنترل کامل لایه سخت افزاری را ارائه می دهد. در طی سال ها زبان سی به عنوان پر استفاده ترین زبان برنامه نویسی مطرح شد و همچنین  C موثرترین زبان برنامه نویسی در تاریخ و دیگر زبان های برنامه نویسی است، البته زبان سی همیشه برای پیچیدگی های تصادفی، امنیت پایین، کمبود امکانات و ویژگی ها مورد انتقاد بوده و این زبان وابسته به پلتفرم است و قابل حمل نمی باشد. از ویژگی های کلیدی آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با توجه به اینکه C دسترسی به حافظه سطح پایین دارد، یکی از سریع ترین ها و قدرتمندترین زبان برنامه نویسی است.
  • این زبان دسترسی کامل به لایه سخت افزار دارد.
  • C زبانی است که دیگر زبان های برنامه نویسی مانند Ruby , PHP و Python را با آن نوشته اند.

محبوبیت C

زبان سی یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی دنیا است که بالغ بر ۴۷ سال قدمت دارد و بیش از هر زبان دیگر در صدر لیست های رتبه بندی بوده است و هم اکنون نیز در لیست سایت TIOBE جایگاه اول را دارد.زبان سی در رتبه بندی های سایت های دیگز نیز جزء زبان های برتر است، چنان که در گزارش سایت های گیت هاب رتبه ۹ و در StackOverFlow رتبه ۱۱ را دارد و در ترند های گوگل گرچه در سال های اخیر افت کوچکی کرده است اما باز بصورت پایداری محبوبیت خود را حفظ کرده است

TIOBE languages Ranking
TIOBE languages Ranking

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed در سال ۲۰۲۰ میلادی با وجود ۲۸ هزار موقعیت شغلی دستمزد سالانه هر برنامه نویس C حدود ۱۰۶ هزار دلار است .

++C

CPP Logo

Bjarne Stroustrup که در آزمایشگاه Bell با Ritchie همکاری میکرد ابتدا ++C را به عنوان یک افزونه برای زبان C  توسعه داد که ویژگی های شی گرایی را به همراه داشت که در طی زمان به یک زبان برنامه نویسی چند پارادایمی چند منظوره تبدیل شد و مانند C دسترسی حافظه سطح پایین و تفسیر مستقیم به زبان ماشین را ارائه  می کند اما در ++C دسترسی کامل به سخت افزار به ازای قبول پیچیدگی تصادفی به دست می آید و همچنین امنیت حافظه و تضمین همزمانی را دارا نمی باشد ولی امکانات بسیاری دارد و یکی از پیچیده ترین زبان های برنامه نویسی به شمار می آید. در دهه اول قرن بیست و یکم با توجه به این فاکتور ها و وابستگی به پلتفرم، ++C محبوبیت خود را در مقابل جاوا بخصوص در زمینه برنامه های سازمانی و کلان داده ها از دست داد اما با بروزرسانی هایی که در سازگاری با سخت افزار و محیط، افزایش GPU و رایانش ابری انجام داد، توانست محبوبیت خود را دوباره بدست آورد. امروزه این زبان یکی از زبان های مهم و پر کاربرد در صنعت برنامه نویسی است و در زمینه های برنامه های سیستمی، توسعه بازی ها، اینترنت اشیاء و سیستم های Real Time، یادگیری ماشین و یادگیری عمیق، سیستم های Embedded و سیستم های توزیع شده به کار گرفته می شود. از ویژگی های بارز ++C می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • مانند جاوا، ++C هم مدام در حال بروزآوری است و با تغییرات در سخت افزار و سیستم سازگاری پیدا می کند.
  • ++C در تمامی پلتفرم ها کنترل کامل به لایه سخت افزار را ارائه می کند.
  • بصورت خارق العاده ای سریع است و در برنامه های با عملکرد حساس و منابع محدود کاربرد فراوانی دارد.

محبوبیت ++C 

++C نیز از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی به حساب می آید و در رده بندی زبان های برنامه نویسی در سایت TIOBE رتبه چهارم، در گزارش سالیانه گیت هاب و همچنین سایت PYPL رده ششم  را گرفته است اما StackOverFlow نیز زبان سی پلاس پلاس را در رده دهم تکنولوژی های پرکاربرد و ۱۸ در زبان های محبوب توسعه دهندگان قرار داده است.با وجود این که این زبان رقابت شدیدی با زبان ها مدرن جدید تر مانند Rust یا GO دارد اما همچنان در ترند های گوگل با افت بسیار کمی جایگاه خود را ثابت نگه داشته است.

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed در سال ۲۰۲۰ میلادی با وجود ۴۱ هزار موقعیت شغلی دستمزد سالانه هر برنامه نویس ++C حدود ۱۰۱ هزار دلار است . 

PHP

مانند پایتون، php نیز توسط یک برنامه نویس به عنوان یک پروژه در دهه ۹۰ میلادی توسعه داده شد. یک مهندس نرم افزار به نام Rasmus Lerdorf پی اچ پی را به عنوان مجموعه باینری رابط درگاه های معمول برای ساخت برنامه های کاربردی مبتنی بر وب، توسعه داد که بعدها با اضافه شدن ویژگی ها و عملکرد های بیشتر به آن رسما به عنوان یک زبان برنامه نویسی معرفی شد.در حال حاضر php بیشتر به عنوان زبان برنامه نویسی داینامیک برای کد های Server-Side برنامه های مبتنی بر وب به کار برده می شود.با ظهور زبان هایی مانند جاوا اسکریپت که برای توسعه وب، محبوبیت php کاهش یافت اما همچنان از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی برای وب به شمار می رود.از ویژگی های کلیدی این زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • یکی از زبان های قدرتمند با بهره وری بالا برای برنامه نویسی Server-Side وب به شمار می آید.
  • با توجه به مدت زمان طولانی ( حدود ۳۵ سال ) استفاده از این زبان، فریم ورک های بسیار قوی و پایداری وجود دارد.
  • بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا از php استفاده می کنند که باعث می شود برای آن ابزار ها و بروزآوری های جدیدی ارائه شود.

محبوبیت PHP 

با بررسی رتبه بندی های انجام شده در طول سال ها می توان دید که این زبان دوران اوج خود را پشت سر گذاشته است اما هنوز هم در لیست بهترین زبان های برنامه نویسی به شمار می رود. در حال حاضر رتبه php در TIOBE زبان هشتم، در گزارش سالیانه گیت هاب رتبه چهارم و در لیست سایت PYPL جایگاه پنجم را دارد، همچنین StackOverFlow زبان php را به عنوان هشتمین فناوری پر استفاده و بیستمین برنامه محبوب توسعه دهندگان معرفی کرده است اما در ترند های گوگل می توان به وضوح افت محبوبیت php را مشاهده نمود.

Google Trend for PHP

 

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed در سال ۲۰۲۰ میلادی با وجود ۱۸ هزار موقعیت شغلی دستمزد سالانه هر برنامه نویس php حدود ۹۳ هزار دلار است . 

Swift

Swift Logo

گروهی از مهندسان اپل به رهبری Chris Lattner برای اینکه بتوانند جایگزینی برای Objective-C در پلتفرم های مک و iOS زبانی چند پارادایمی، چند منظوره با بهره وری بالا به نام Swift را توسعه دادند. سوئیفت قابلیت بسیار بالایی در همکاری با Objective-C داشته و امروزه به عنوان زبان اصلی برنامه نویسی Mac/iOS به شمار می آید و در زمینه های توسعه برنامه های iOS، برنامه های سیستمی، توسعه برنامه های Client-Side، یادگیری عمیق و اینترنت اشیا کاربرد دارد. از ویژگی های کلیدی این زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • یکی از اصلی ترین ارزش افزوده های swift در طراحی آن است. در چرخه سیستم های اپل این زبان نسبت به Objective-C دارای سادگی، کد مختصر تر، syntax بهتر و ویژگی های مناسب تر است.
  • سوئیفت ویژگی های زبان های مدرن را  ازجمله امنیت Null و جلوگیری از " Pyramid of Doom " را دارد.
  • زبان سوئیفت سرعت ++C را به همراه دارد و محبوبیت آن در حال افزایش است.

 محبوبیت Swift 

همانند دیگر گونه های زبان های مدرن ، سوئیفت نیز به صورت قابل ملاحظه ای محبوبیتش افزایش می یابد بطوری که در رتبه بندی سایت StackOverFlow  و PYPL این زبان را در رده نهم محبوب ترین زبان های برنامه نویسی قرار داده اند و همچنین در سایت TIOBE در جایگاه  ۱۲ قرار گرفته است اما در ترند گوگل رشد قابل توجهی را می توان مشاهده کرد. شاید زبان swift  به دلیل اینکه بیشتر برای پلتفرم های اپل به کار گرفته می شود نتواند مانند دیگر زبان ها همه گیر شود اما جزء قدرتمند ترین زبان ها به حساب می آید.

google trend of Swift

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed در سال ۲۰۲۰ میلادی دستمزد سالانه هر برنامه نویس Swift حدود ۱۲۵ هزار دلار است . 

GO

GO Lang Logo

زبان برنامه نویسی GO در سال ۲۰۱۲ توسط گوگل ارائه شد. در دهه گذشته شرکت گوگل به این نتیجه رسید که زبان های برنامه نویسی موجود پاسخ گوی نیازهای سخت افزاری و منابع انسانی این شرکت نیست، پس تصمیم به ساخت زبانی جدید بدون ضعف های زبان های قبلی گرفتند. در این راستا چند مهندس نرم افزار معروف Robert Griesemer ، Rob Pike و Ken Thompson در گوگل یک زبان جدید عمل گرا با یادگیری آسان و قابل برنامه نویسی در مقیاس های بزرگ را طراحی کردند که با توجه به ویژگی هایی که دارد به یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب تبدیل شده است. از ویژگی های کلیدی این زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • GO دارای پشتیبانی سطح برنامه برای همزمانی است که امکان همزمانی ارسال پیام بر اساس CSP ارائه می دهد.
  • بزرگترین ارزش افزوده GO طراحی و سادگی آن است که از تجمیع سادگی و بهره وری پایتون و قدرت C بدست آمده است.
  • در GO با داشتن Garbage Collector تعبیه شده در آن، می توان برنامه های سیستمی با سطح امنیتی پایتون و جاوا نوشت.

محبوبیت GO

محبوبیت GO روند انفجاری داشت و در مدت زمان کوتاهی طرفداران بسیاری پیدا کرد اما در این مدت افت و خیز هایی نیز داشته است ترند گوگل آن کاهش چشم گیری در سال ۲۰۱۶ داشت و هم اکنون رتبه یازدهم در سایت TIOBE و رتبه سیزدهم در لیست سایت PYPL را دارد اما StackOverFlow زبان GO را به عنوان چهارمین زبان محبوب توسعه دهندگان نرم افزار معرفی کرده است .

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed در سال ۲۰۲۰ میلادی دستمزد سالانه هر برنامه نویس GO حدود ۹۳ هزار دلار است . 

Ruby

ruby logo

در سال ۱۹۹۵ یک برنامه نویس ژاپنی Yukihiro Matsumoto زبان Ruby را به عنوان یک زبان شی گرای اسکریپت نویسی توسعه داد که بعد ها تبدیل به یک زبان برنامه نویسی چند پارادایمی، چند منظوره، داینامیک و سطح بالا تبدیل شد و بیشتر به بهره وری و تجریه بهتر کدنویسان تمرکز دارد.  از ویژگی های کلیدی این زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • Ruby بعضی از بهترین ویژگی های زبان های برنامه نویسی را از جمله : داینامیک بودن، شی گرایی، تابع گرایی، Garbage-collected و کوتاهی کد ها را دارد.
  • یکی از قوی ترین فریم ورک های برنامه نویسی Server-Side را به نام Ruby on Rails را دارد.
  • شرکت های بزرگی مانند توییتر، گیت هاب و Airbnb از ruby استفاده می کنند که از پشتیبانی و ابزار های این زبان می توان مطمئن شد.

محبوبیت Ruby

در سایت TIOBE این زبان رتبه ۱۵، در سایت PYPL رده ۱۴ و در StackOverFlow به عنوان چهاردهمین فناوری محبوب برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار معرفی شده است و در گزارش Octoverse نیز می توان مشاهده کرد که از سال ۲۰۱۵ Ruby محبوبیت خود را از دست داده و هم اکنون در رده دهم قرار گرفته است.

وضعیت شغلی

بنا به گزارش های indeed در سال ۲۰۲۰ میلادی دستمزد سالانه هر برنامه نویس  Ruby حدود ۱۳۴ هزار دلار است .

ثبت دیدگاه
نام *
ایمیل*
دیدگاه *
0دیدگاه