آشنایی با محیط کاربری node-red
محیط کاربری Node-Red
حال که با نحوه نصب Node-Red در سیستم عامل های مختلف آشنا شدیم زمان آن رسیده تا ابتدا محیط کاربری که به آن سر و کار خواهیم داشت را نیز بشناسیم. اگر به خاطر داشته باشید پس از نصب و راه اندازی Node-Red از طریق محیط خط فرمان شما را به صفحه ای بردیم که از طریق آدرس localhost:1880 به آن رسیدیم. در نگاه کلی این صفحه شامل موارد زیر است:
- نوار Node ها: بخش مربوط به جایگیری نود ها هستش، در این قسمت تمامی نود هایی که برای کاربر در دسترس هستند قرار می گیرد و می توان این نود ها را در دسته بندی هایی مثل input ،output و غیره مشاهده کرد. نوار بالایی این قسمت مربوط به جستجو در نود های موجود هستش و دو کلید تعبیه شده در پایین ترین قسمت برگه برای باز کردن و بستن تمام دسته بندی هاست.
- نوار Flow: بخش مربوط به نشان دادن روابط در صفحات مختلف هستش. روابطی که با استفاده از نود ها ساخته می شوند به نوعی یک جریان را شکل می دهند که هر جریان می تواند مجزا عمل کند و نود های مخصوص به خود را داشته باشد. علامت بعلاوه در راست ترین حالت این نوار برای ایجاد یک جریان جدید است.
- نوار چند منظوره: این نوار شامل زیر نوار هایی است که برای استفاده های مختلف تعبیه شده. به عنوان مثال نوار هایی مثل INFO (اطلاعات)،DEBUG (اشکال زدایی) و چند نوار دیگر به همراه سرویس های دیگری که نصب می کنید در اینجا قرار می گیرند. به عنوان مثال پس از نصب محیط کاربری گرافیکی یا Dashboard یک تب دیگر برای مدیریت theme و یا نما اضافه می شود.
- Deploy: این کلید برای اعمال تنظیمات داده شده هستش. در محیط Node-Red تا قبل از فشردن این کلید چیزی به اجرا در نمی آید و عملکرد این سیستم همیشه نیازمند تایید نهایی است. در بعضی موارد که در آینده بررسی خواهیم کرد نشان خواهیم داد که سطح دسترسی برای انجام تغییرات برای هر کاربر را نیز می توان ایجاد کرد.
- کلید مشاهده دیگر جزئیات و تنظیمات
خوب تا اینجا با محیط کلی Node-Red آشنا شدیم حال به سراغ بخش دیگری از این محیط کاربری می رویم. بخش تنظیمات دیگر خود شامل مواردیست که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.
- شامل گزینه ای برای نشان دادن و ندادن نمایه کناری صفحه به همراه Debug هستش
- می توان با استفاده از این روش فایل های مبتنی بر json رو به عنوان خروجی و ورودی برای جا به جایی نود ها و یا پروژه انجام داد. البته این روش شامل اضافه کردن کتابخانه نیز می شود.
- جستجو درون جریان های ساخته شده
- تنظیمات نود ها و ایجاد تغییرات در جریان ها مانند اضافه کردن و یا کم کردن جریان و یا زیر مجموعه هایش
- مدیریت پالت های نصب شده و یا قابل نصب (در حقیقت مدیریت نود های نصبی)
- تنظیمات کلی Node-Red
- شامل کلید های میانبر ،وبسایت Node-Red و همینطور نسخه نصب شده می باشد.
در حال حاضر تنها هدف این پست آشنایی کلی با بخش های مختلف نرم افزار Node-Red بود تا بتوانید قبل از شروع هر کاری از محیطی که قرار است با آن آموزش را آغاز کنید به خوبی بشناسید. در قسمت های بعدی نحوه کار با نود ها و تغییرات در زیر ساخت Node-Red را خواهید آموخت.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه