آشنایی با رزبری پای و تاریخچه

  • مدرس: علی بیگدلی
  • تاریخ انتشار: Aug 25, 2020
آشنایی با Raspberry pi

اگر کمی در دنیای میکروکنترلر ها و یا حتی کامپیوتر های جیبی کنجکاوی کرده باشید حداقل یک بار اسم Raspberry Pi را چه در اینترنت و چه از افراد شنیده اید، اما دقیقا این کامپیوتر کوچک چیست؟ چه کاری می توانید با آن انجام دهید و چرا برای شما می تواند ارزشمند باشد؟ ما در این پست قرار است به بررسی یکی از مشهور ترین سیستم های کوچک در زمینه هوشمند سازی بپردازیم...

تاریخچه raspberry pi

Raspberry Pi در ماه فوریه 2012 توسط بنیاد Raspberry Pi ساخته شده است، اساس ساخت این محصول برای ارتقاء و آموزش علوم پایه کامپیوتردر مدارس و کالج های سراسر انگلستان بود. ابتدا 2 دستگاه مدل A و مدل B را منتشر کردند، این کامپیوترها در مشخصات و توانایی های مختلفی قرار داشتند. بلافاصله پس از انتشار این محصولات یک انجمن تشکیل شد و هزاران نفر از Tech-Heads یکی را خریدند و شروع به ایجاد پروژه های جدید کردند، مثلا یکی از اولین اقداماتی که یکی از سازنده ها انجام داد، مرکز رسانه های خانگی و بازی با Minecraft بود. این محصولات با توجه به قیمتی ما بین 25 تا 35 دلار، بسیار کارآمد و با دوام بوده و باعث شد که آنها را به راحتی تغییر دهند و پروژه های بزرگتر متن باز را در آن تعبیه کنند. در وب سایت Raspberry Pi 2 سیستم عامل ایجاد کرده اند که می تواند به راحتی بر روی یک کارت SD قرار داده شود و سپس به عنوان سیستم عامل برای دستگاه عمل کند، یکی از این سیستم عامل ها مبتنی بر دبیان که یک سیستم عامل لینوکس محبوب سبک وزن بوده و Raspbian نامیده شد، و دیگری یک قدمگاه شروع برای دیگر کارها محسوب می شد که به نام Noob از آن یاد می شود.

معرفی انواع مدلهای raspberry pi

رزبری پای از زمان تولید خود دچار تحولات عظیمی شد و حتی بزرگتر و بهتر نیز گردید اما در این میان بر حسب کارایی مدل های بیشتری شکل گرفت. بررسی تمام مدل های این محصول بی شک برای افراد مبتدی سردرگم کننده می شد، به همین دلیل فقط تعدادی که در زمان حال مورد استفاده و قابل دسترس هستند را نام برده و مورد بررسی قرار می دهیم، که با این حساب برای شروع ما 2 مدل پایه و محبوب این شرکت را معرفی می کنیم و زیر شاخه های هر کدام را نشان خواهیم داد.

Raspberry Pi

بورد های این رده برای مصارف مختلفی تعبیه شده اند از جمله استفاده برای آموزش تا تولید محصول های اولیه، همچنین سایز های مختلف رزبری به کاربر اجازه استفاده به عنوان سرور های پایلوت را نیز می دهد که یک حسن بسیار خوب به شمار می آید. در این دوره از آموزش سعی می شود تا از بروز ترین محصولات استفاده شود تا کارآموز دردسری بعد از تغییر مدل ها نداشته باشد.

Industrial Compute Module

در این رده از بورد های رزبری، این شرکت تلاش کرده برای کارخانه هایی که مصارف صنعتی دارند نیز بورد های مخصوص بسازد تا سطح کار را کمی ارتقاء دهد و همچنین اینکه نیازی به داشتن یک سیستم مجزا نباشد و بتوان با یک کامپیوتر نیز این امکانات را تلفیق کرد.

معرفی انواع سیستم عامل های raspberry pi

هر یک از سیستم عامل های رزبری برای مصارف خاصی تعبیه شده اند و حتی سیستم عامل های کاری تخصصی تری نیز وجود دارند که به صورت رسمی در سایت معرفی نمی شوند اما از هسته همین سیستم عامل ها برای ساختشان بهره گرفته شده است. در حال حاضر از سیستم عامل raspbian که سیستم عامل رسمی این شرکت هستش برای آموزش در طی دوره استفاده خواهد شد، اما در میان راه بعضی از آن ها را نیز بررسی خواهیم کرد. از جمله سیستم عامل های لیست شده در سایت raspberrypi.org می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Raspbian
  • Ubuntu Mate
  • Snappy Ubuntu Core
  • Windows 10 IOT Core
  • OSMC
  • Libreelec
  • PINET
  • RISC OS
  • Weather Station
  • ICHIGOJAM RPI
ثبت دیدگاه
نام *
ایمیل*
دیدگاه *
0دیدگاه