آشنایی با محیط رزبین قسمت دوم
در ادامه توضیحات درباره سیستم عامل Raspbian این بار به بررسی قسمت های دیگری از امکانات این سیستم عامل می پردازیم.قصد اصلی ما در این پست بررسی اجمالی دیگر تغییرات در این سیستم عامل و آشنایی اولیه با ساختاری های آن است و بیشتر به عنوان یک مرجع برای دیگر پست ها که در آینده نشر داده خواهد شد استفاده می شود.
آیکون های هشدار دهنده ی نرم افزار
در شرایط خاص، سیستم عامل Raspberry Pi یک نماد هشدار دهنده در صفحه نمایش نشان می دهد تا مشکل را مشخص کند. در حال حاضر سه آیکون وجود دارد که می توانند نمایش داده شوند.
هشدار کمینه ولتاژ
اگر منبع تغذیه به Raspberry Pi پایین تر از 4.63V (+/- 5٪) باشد، نماد زیر نمایش داده می شود.
هشدار دمای بیش از حد (80-85C)
اگر دمای SoC بین 80C تا 85C باشد، نماد زیر نمایش داده می شود.عملکرد هسته (ها) ARM در تلاش برای کاهش دمای هسته با کاهش رو به رو خواهد شد.
هشدار بیش از دمای (بیش از 85 درجه سانتیگراد)
اگر دمای SoC بیش از 85 درجه سانتیگراد باشد، نماد زیر نمایش داده می شود. هسته (ها) ARM و GPU در تلاش برای کاهش دمای هسته عملکرد کندی خواهند داشت.
تنظیمات screen saver و screen blanking
در کنسول اگر از Raspberry Pi تنها در کنسول استفاده می کنید (بدون GUI دسک تاپ)، شما باید خالی کنسول را تنظیم کنید. تنظیم فعلی، برای چند لحظه می تواند با دستور زیر نمایش داده شود:
cat /sys/module/kernel/parameters/consoleblank
در اینجا، consoleblank یک پارامتر هسته است. برای اینکه به طور دائمی تنظیم شود، باید بر روی خط فرمان کرنل تعریف شود.
sudo nano /boot/cmdline.txt
add consoleblank = 0 به طور کامل خاموش شدن صفحه را خالی کنید یا آن را ویرایش کنید تا تعداد دفعات عدم فعالیت را قبل از اینکه کنسول خالی باشد تنظیم کنید. توجه داشته باشید که خط فرمان کرنل باید یک خط از متن باشد. در دسکتاپ Raspberry Pi به طور پیش فرض Raspberry Pi Desktop هیچ نرم افزار محافظ صفحه نمایش آسان برای استفاده ندارد، هر چند محافظ صفحه نمایش فعال شده است. اولا شما باید برنامه محافظ صفحه نمایش ویندوز X را نصب کنید.
sudo apt-get install xscreensaver
این ممکن است چند دقیقه طول بکشد. هنگامی که نصب شده است، می توانید برنامه محافظ صفحه نمایش را در گزینه Preferences در منوی دسکتاپ اصلی پیدا کنید. این گزینه های بسیاری برای تنظیم محافظ صفحه فراهم می کند یا به طور کامل آن را غیرفعال می کند.
پوشه Boot
در نصب اولیه Raspbian، فایل های بوت در قسمت اول کارت SD ذخیره می شود که VFAT فرمت شده است. این به این معنی است که می توان آن را در هر دو دستگاه ویندوز و لینوکس خواند. هنگامی که Raspberry Pi فعال می شود، فایل های مختلفی را از پارتیشن / پوشه boot برای بارگیری پردازنده های مختلف بارگذاری می کند، سپس لینوکس را بوت می کند.
محتویات پوشه بوت
bootcode.bin
بوت لودر بارگذاری شده توسط SoC در بوت، برخی از تنظیمات بسیار اساسی را انجام می دهد و سپس یکی از فایل های strart* .elf را بارگذاری می کند.
start.elf, start_x.elf, start_db.elf, start_cd.elf
اینها binary blobs(سیستم عامل) هستند که در SoC در VideoCore بارگذاری می شوند و سپس فرایند بوت را می گیرند. start.elf سیستم عامل اصلی است، start_x.elf شامل درایور های دوربین و کدک، start_db.elf نسخه اشکال زدایی از سیستم عامل، و start_cd.elf یک نسخه برش پایین است با هیچ بلوک های سخت افزاری پشتیبانی مانند کدک و 3D، و برای استفاده در زمانی است که gpu_mem = 16 را در config.txt مشخص کنید. اطلاعات بیشتر در مورد نحوه استفاده از این را می توان در بخش config.txt پیدا کرد.
fixup.dat, fixup_x.dat, fixup_db.dat, fixup_cd.dat
اینها فایل های لینکر هستند و جفت های همگام با فایل های Start* .elf می باشند.
cmdline.txt
خط فرمان کرنل زمانی که دستور در حالت boot به هسته منتقل می شود.
config.txt
شامل بسیاری از پارامترهای پیکربندی برای تنظیم Pi است. بخش config.txt را ببینید.
issue.txt
برخی از اطلاعات مبتنی بر متن حاوی تاریخ و شناسه توزیع گواهی است. فایل های درخت دستگاه فایل های لایه های مختلف دستگاه Device \ * .dtb وجود دارد. این شامل تعاریف سخت افزاری انواع مدل های Pi می شود و در هنگام بوت برای تنظیم کرنل که بر اساس آن مدل Pi شناسایی می شود استفاده می شود
پیکربندی صوتی
Raspberry Pi دو حالت خروجی صوتی دارد: HDMI و جک هدفون. شما می توانید بین این حالت ها را در هر زمان تغییر دهید. اگر مانیتور HDMI یا تلویزیون دارای بلندگوهای داخلی باشد، صدا را می توان از طریق کابل HDMI پخش کرد، اما می توانید آن را به مجموعه ای از هدفون یا بلندگوهای دیگر که به جک هدفون وصل شده اند، تغییر دهید. اگر صفحه نمایش شما ادعا می کند بلندگو داشته باشد، صدا از طریق HDMI به طور پیشفرض خروجی می شود. اگر نه، از طریق جک هدفون خروجی می شود. این ممکن است تنظیم خروجی مورد نظر باشد یا تشخیص خودکار نادرست باشد، در این صورت شما می توانید خروجی را به صورت دستی تغییر دهید.
تغییر خروجی صوتی
سه راه برای تنظیم خروجی صوتی وجود دارد.
کنترل صدای دسک تاپ
کلیک راست روی آیکون جلوه در دسکتاپ دسکتاپ، انتخابگر خروجی صوتی را انتخاب می کند؛ این به شما اجازه می دهد بین خروجی های صوتی داخلی را انتخاب کنید. همچنین به شما اجازه می دهد تا هر دستگاه صوتی خارجی مانند کارت های صوتی USB و دستگاه های صوتی بلوتوث را انتخاب کنید. تیک سبز در برابر دستگاه پخش خروجی در حال حاضر انتخاب شده نشان داده شده است - به سادگی با کلیک سمت چپ بر روی خروجی مورد نظر در منوی پاپ آپ برای تغییر این. کنترل صدا و صدا بر روی دستگاه انتخاب شده فعلی عمل می کنند.
خط فرمان
دستور زیر که در خط فرمان وارد شده، خروجی صوتی را به HDMI متصل می کند:
amixer cset numid=3 2
در اینجا خروجی به 2 تنظیم می شود که HDMI است. تنظیم خروجی به 1 سوئیچ به آنالوگ (جک هدفون). تنظیم پیش فرض 0 است که به صورت خودکار است.
raspi-config
با وارد کردن زیر در خط فرمان، raspi-config را باز کنید:
sudo raspi-config
گزینه Option 8 Advanced Options را انتخاب کنید و Enter را فشار دهید، سپس Option A6: Audio را انتخاب کرده و Enter را فشار دهید:
اکنون دو حالت بالا توضیح داده شده به عنوان جایگزین برای گزینه پیش فرض خودکار ارائه شده است. یک حالت را انتخاب کنید، دکمه Enter را فشار داده و دکمه فلش راست را فشار دهید تا از لیست گزینه خارج شود، سپس برای انجام خروج از ابزار تنظیمات، Finish را انتخاب کنید. اگر هنوز صدا از طریق HDMI دریافت نمی کنید در بعضی موارد نادر، لازم است که config.txt را ویرایش کنید تا حالت HDMI را مجبور کنید (در مقایسه با حالت DVI که صدا را ارسال نمی کند). شما می توانید این کار را با ویرایش /boot/config.txt و تنظیم hdmi_drive = 2 انجام دهید و سپس برای تغییر مجددا راه اندازی مجدد انجام دهید.