آشنایی با پایه های رزبری پای
حالا که با تاریخچه و انواع بورد های رزبری پای آشنا شدیم وقتش رسیده که با موارد بیشتری از GPIO های بورد رزبری پای به همراه ورودی/خروجی ها و اساس پایه ها و مدل های استفاده از آن آشنا می شوید. همچنین در قدم اول یاد میگیرید که چطور باید اتصالات اصلی دستگاه را بر قرار کنید.
تجهیزات مورد استفاده
رزبری پای به تنهایی به یقین کاربردی نخواهد داشت پس بهتره با تمام تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی دنیای میکروکنترلر آشنا شویم.
آداپتور مخصوص
آداپتور رزبری پای مخصوص است و در بعضی مواقع مدل های جایگزین خیلی خاصی پیدا می شوند که این بورد را مشکل مواجه ننمایند پس دقت کنید که یک آداپتور 5 ولتی با حداقل 2 آمپر را در نظر داشته باشید.(برای استفاده از تمام پورت های USB دستگاه به همراه وای فای و بلوتوث خود کمپانی پیشنهاد آداپتوری با 3 آمپر را می دهد.
کابل اتصال usb به بورد رزبری
کابل اتصال مشخصات خاصی ندارد اما بعضی کابل های مخصوص برای اتصال به این بورد تعبیه شده که ما هم همان را پیشنهاد می دهیم.
کیس مخصوص برای بورد
جعبه های نگه دارنده این بورد در انواع اشکال و جنس های مختلف وجود دارن اما دو نکته را در نظر داشته باشید هرچه دسترسی شما به پین ها و یا حتی ورودی های دیگر بورد بیشتر باشد امکان خرابی بورد هنگام باز و بسته کردن جعبه کم تر می شود.
مبدل پایه های رزبری
این تبدیل صرفا برای جلوگیری از اتصالات ناگهانی روی بورد و اینکه راحت تر بتوان بر روی برد بورد کار کرد صورت می گیرد
تبدیل HDMI به VGA
بعضی از دوستان ممکن است که مانیتورشان ورودی HDMI نداشته باشد و به همین دلیل گرفتن خروحی تصویر برایشان مشکل خواهد بود برای همین برای آنان این قطعه در نظر گرفته شده تا بتوانند بر روی مانیتور های فاقد HDMI نیز کار کنند.
ورودی و خروجی های بورد رزبری پای
بورد رزبری پای شامل چندین اتصال مختلف و همچنین ساختار های متفاوت است که در حال حاضر شماتیک بورد رزبری پای 3 به شکل زیر است. این بورد در میان بورد های دیگر از شهرت بیشتر برخوردار است و بر همین اساس ما آموزش را بر پایه معرفی این بورد که جامع تر است میگذاریم هرچند شاید سوالتون این باشه که ممکن است هر بورد متفاوت باشد اما نگران نباشید تفاوت مدل های مختلف بورد ها خیلی سطحیست و در صورت لزوم در طی آموزش به آنها اشاره خواهد شد.
- پورت های ورودی USB2 برای اتصال تجهیزاتی مثل موس و کیبورد ویا کارت های دیگر که تحت USB هستند
- پورت ورودی LAN برای اتصال به شبکه و یا اینترنت از طریق کابل
- جک 3.5 میلی متری برای اتصال خروجی صدا
- اتصالگرای CSI برای متصل کردن دوربین های مخصوص رزبری پای
- خروجی HDMI برای گرفتن خروجی تصویر از بورد
- ورودی میکرو USB برای روشن کردن بورد (توجه داشته باشید که برای بورد رزبری پای یک آداپتور 5 ولتی و با حداقل آمپر 2 می بایست متصل نمایید)
- رگولاتور سیوچر ها برای تثبیت جریان بورد و مصرف بهینه بورد
- اتصالگرای سریالی برای متصل کردن صفحات نمایشگر
- محل قرار گیری SDCARD برای اتصال میکرو حافظه و استفاده به عنوان مکان ذخیره سازی و سیستم عامل
- broadcom چیپ محاسباتی بورد
- نقاط مخصوص پیچ کردن بورد بر روی دیگر تجهیزات و یا جعبه های نگهدارنده
- محل قرار گیری پین های RESET بورد رزبری پای
- 40 پین برای اتصال ماژول های دیگر و یا حتی بورد های توسعه دیگر بر روی بورد رزبری پای
شماتیک پایه ها
در تصویر بالا مشاهده می کنید که 40 پین با قابلیت های متفاوت برای این میکروکنترلر تعبیه شده به نحوی که هر پایه عاملیتی را برعهده دارد و البته لازم به ذکر است که این پایه ها در مدل های مختلفی قابلیت اجرایی دارند. هر یک از پین های GPIO را می توان به عنوان یک پین ورودی یا خروجی (در نرم افزار) تعیین کرد و برای طیف وسیعی از اهداف مورد استفاده قرار داد.
ولتاژ
دو پین 5V و دو پین 3V3 بر روی بورد وجود دارد، همچنین تعدادی پین های زمین (0V) که غیر قابل تنظیم هستند. پین های باقی مانده همه پین های عمومی 3V3 هستند، به این معنی که خروجی ها به 3V3 تنظیم شده و ورودی ها 3V3-tolerant هستند.
خروجی ها
پین GPIO که به عنوان پین خروجی مشخص می شود می تواند به مقدار بالا (3V3) یا کم (0V) تنظیم شود.
ورودی ها
پین GPIO که به عنوان پین ورودی تعیین می شود می تواند به عنوان بالا (3V3) یا کم (0V) خوانده شود. این کار با استفاده از pull-up و یا pull-down مقاومت راحت تر نیز شده است. پین GPIO2 و GPIO3 به عنوان pull-up تعیین شده اند، اما برای پین های دیگر این را می توان در نرم افزار پیکربندی کرد. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در هر بورد کافیست که با استفاده از دستور pinout
در ترمینال به پیکربندی این پین ها پی ببرید.