در طراحی وبسایت ها المان های بسیاری وجود دارد گه رعایت آن ها باعث می شود تا کاربران تجربه خوبی را از مراجعه به سایت شما داشته باشند و زمان بیشتری را در آن سپری کنند. در طراحی رابط کاربری یا همان UX به المان های دیداری محصول مورد ارائه میپردازد که محیط تعامل کاربران یا سیستم را تشکیل می دهد اما اینکه این المان ها چگونه باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند، سوالی است که ذهن طراحان و توسعه دهندگان را درگیر خود میکند!؟! برای پاسخ این پرسش متخصصان یه بررسی نیاز ها و علاقه مندی های کاربران هدف خود می پردازند تا بهترین عملکرد را برای سایت ایجاد کنند. اینجاست که تجربه کاربری (UX) یه کمک آن ها میاید.
در طراحی UX با آنالیز تاریخچه جست و جو، علاقه مندی ها، رفتار ها، بازخوردها و دیگر مشخصات موجود کاربران هدف در اینترنت و بانک های اطلاعاتی، ویژگی های کاربران را استخراج و با توجه به آنها شروع به کار می کنند. این کار باعث می شود تا محتوای تولید شده در سایت با کیفیت و یکپارچگی بیشتر و ظاهری چشم نواز تر، برای کاربر کاربرد مناسب تری داشته و از طرفی به دسته بندی بهتر اطلاعات در سایت کمک می کند. در نتیچه سایتی با طراحی کاربر پسند و با کیفیت ارائه میگردد که موجب افزایش بازدید و ماندگاری کاربران در آن می شود.
طراحی ریسپانسیو امروزه به یکی اذ الزامات توسعه وبسایت ها به شمار می رود، چرا که میزان بالایی از کاربران از طریق گوشی های هوشمند آریا به جست و حو در اینترنت می پردازند، با توجه به پیشرفت چشم گیری که ابزار ارتباطی هوشمند در دهه اخیر داشته، میل افراد به استفاده از این گجت ها نیز بیشتر شده است به طوری که بیش از نیمی از کاربران اینترنت با استفاده از گوشی های همراه، تبلت عا و فبلت عا مطالب موردنظر خود را در شبکه های مطالعه می کنند، در نتیچه با طراحی ریسپانسیو میتوان به گروه بزرگی از گاربران سرویس بهتری ارائه کرد و کیفیت تجربه کار با سایت خود را افزایش داد.
همانگونه که اشاره کردیم در طراحی UX یک سایت به کاربر پسند (User Friendly) بودن آن بسیار اهمیت داده می شود که خود یکی از نتایج رعایت اصول اینگونه طراحی است، از جمله موارد آن می توان به سرعت بالای بارگذاری سایت، سادگی و ریسپانسیو بودن صفحات طراحی شده اشاره کرد. در این بین چیزی که نقش مهمی در طراحی بصری وبسایت ایفا می کند ریسپانسیو یا واکنش گرا بودن صفحات وب به ابعاد و میزان رزولوشن صفحه دستگاه مورد استفاده کاربر است، منظور از واکنش گرا بودن، طرح و توسعه وبسایتی جداگانه برای دستگاهه هایی با صغحات متفاوت نیست، بلکه هنگام توسعه وب ، المان ها به گونه ای در نظر گرفته میشوند که در اندازه ها و ابعاد مختلف، آرایش محتوا از فرم خود خارج نشود و یا اینکه با تغییر کادر صفحه دستگاه، محتوای سایت فرم مناسب با آن را به خود بگیرد.
واکنش گرا بودن گرچه بصورت مستفیم در سئو سایت تاثیری ندارد اما با برآوردن نیاز های کاربران و راحتی و خوانایی محتوا در سایت، کمک یه سزایی در مدیریت و اثر بخشی سایت دارد. حال ما تلاش می کنیم تا با در نظر گرفتن این اصول در طراحی رابط کاربری، وبسایت هایی با کیفیت و کارایی بالا برای متقاضیان ارائه دهیم.
پایتون به عنوان یکی از قوی ترین و سریع ترین زبان های برنامه نویسی شناخته میشود که در حوزه وب هم فریم ورک های بسیار قدرتمندی دارد که از جمله میتوان به فریم ورک های فلسک و جنگو اشاره کرد. جنگو برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ میلادی به عنوان یک open source Freamwork برای وب توسط بنیاد نرم افزار جنگو ارائه شد.هدف جنگو بیشتر آسان کردن توسعه وبسایت هایی بر اساس پایگاه داده های پیچیده مانند نرم افزای های مبتنی بر وب کلان داده ها بود که با قابلیت استفاده مجدد از افزونه ها و کتاب خانه ها، کد نویسی کمتر و توسعه سریع تر یک بستر مناسب برای طراحان وب ایجاد کرده است.
یرای طراخی صفحات وب یا همان رابط کاربری فناوری عای مورد استفاده عبارت اند از زبان HTML که ایه و اساس صفحات است، CSS که برای آرایش و فرم دادن به المان های صفحات بکار گرفنه می شود کع کتابهانه ها و فریمورک های آماده بساری از جمله bootstrap برای این کار نوشته شده است که در صورت تمایل مشتریان از آن ها استفاده می شود، اما امروزه با معرفی SASS رویکرد جدیدی از آرایش المان ها پدید آمده که با ترکیب این ها سایت هایی با انعطاف پذیری و واکنش گرایی بالا را می توان طراحی کرد. از دیگر فناوری هایی که تحول بزرگی در FrontEnd به وجود آورده به javascript می توان اشاره کرد. که این زبان، برنامه نویسی بروی وب و کلاینت و همچنین بروی سرور را ممکن می سازد و کتاب خانه هایی بسیاری نظیر JQuery, ReactJS, Veu برای جاوااسکریپت نوشته شده که در طراحی به کار گرفته می شود.